Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik marmurkowy-szachownica"
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 164
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25646
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mą...
Odsłon: 99
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 164
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25646
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mą...
Odsłon: 99
Składniki
Tortowe spody złóż razem i natnij nożem w taki sposób, aby utworzyć obręcze.
Poukładaj spody od nowa, naprzemiennie kolorami. Maliny zalej rumem, dosyp zwykły cukier i odstaw.
Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Laskę wanilii przetnij na pół, końcówką noża wyjmij miąższ i dodaj do śmietany. Maliny odsącz z alkoholu, jednak zostaw jego część do nasączenia spodów oraz odłóż kilka malin do końcowej dekoracji. Owoce dodaj do kremówki i wymieszaj łyżką tak, aby lekko rozgnieść maliny. Odłóż część kremu do posmarowania wierzchu i boków tortu.
Spody tortowe delikatnie nasącz rumem z malin, przełóż kremem. Nie zapomnij posmarować odłożonym kremem wierzchu i boków, a na końcu udekorować malinami.
Czas przygotowania: 40 minut 380 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień