Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik Pawłowej z bitą śmietaną i owocami"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2716
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 706
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 60
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2716
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 706
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 60
Składniki
Spód i brzegi małej tortownicy wyłóż pergaminem. Białka wymieszaj z łyżką zimnej wody i ubijaj mikserem, powoli dosypując cukier. Kiedy piana będzie sztywna i lśniąca, dolej sok cytrynowy i ubijaj dalej przez minutę.
Masę bezową przełóż do przygotowanej tortownicy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Po około 10 minutach zmniejsz temperaturę do 120 st. i susz bezę jeszcze około 3 godzin.
Gotową bezę wystudź, wyjmij z tortownicy. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Domieszaj likier. Krem rozsmaruj na bezie. Obłóż owocami.Źródło: Tina