Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik Pawłowej z bitą śmietaną i owocami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3889
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414994
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2432
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3889
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414994
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2432
Składniki
Spód i brzegi małej tortownicy wyłóż pergaminem. Białka wymieszaj z łyżką zimnej wody i ubijaj mikserem, powoli dosypując cukier. Kiedy piana będzie sztywna i lśniąca, dolej sok cytrynowy i ubijaj dalej przez minutę.
Masę bezową przełóż do przygotowanej tortownicy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Po około 10 minutach zmniejsz temperaturę do 120 st. i susz bezę jeszcze około 3 godzin.
Gotową bezę wystudź, wyjmij z tortownicy. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Domieszaj likier. Krem rozsmaruj na bezie. Obłóż owocami.Źródło: Tina