Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik Pawłowej z bitą śmietaną i owocami"
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 26
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 797
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2098
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4092
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 26
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 797
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2098
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4092
Składniki
Spód i brzegi małej tortownicy wyłóż pergaminem. Białka wymieszaj z łyżką zimnej wody i ubijaj mikserem, powoli dosypując cukier. Kiedy piana będzie sztywna i lśniąca, dolej sok cytrynowy i ubijaj dalej przez minutę.
Masę bezową przełóż do przygotowanej tortownicy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Po około 10 minutach zmniejsz temperaturę do 120 st. i susz bezę jeszcze około 3 godzin.
Gotową bezę wystudź, wyjmij z tortownicy. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Domieszaj likier. Krem rozsmaruj na bezie. Obłóż owocami.Źródło: Tina