Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik śmietanowy"
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 285
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3192
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3814
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1315
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 285
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3192
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3814
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1315
Składniki
Białka ubić na pianę. Dodać cukier puder i żółtka, a na końcu mąkę i proszek do pieczenia. Wlać na dno tortownicy i piec ok. 35 minut w 160oC. Ostudzić.
Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na kawałki, a następnie udusić z cukrem. Połączyć z galaretką, ostudzić. Budyń rozmieszać z mlekiem i mąkami, zagotować, ostudzić.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać masło, cukier waniliowy. Zmiksować budyń z masą z żółtek. Na ostudzony biszkopt nałożyć zimną masę jabłkową, następnie krem. Odstawić do schłodzenia.
Gdy obie warstwy dobrze stężeją, torcik warto dodatkowo przed podaniem ozdobić, np. polewą czekoladową.Źródło: Twoje Imperium