Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik tiramisu"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 65
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 328
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1625
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 65
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 328
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1625
Składniki
Przepis przysłała Barbara Czapla z Gdyni
Masa serowa: śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Żelatynę zalej pół szklanki wody. Gdy napęcznieje, rozpuść na parze. Serek mascarpone delikatnie połącz ze śmietaną i żelatyną.
Kawę wymieszaj z likierem migdałowym i cukrem. Częścią ponczu nasącz gotowy biszkopt. Układaj warstwami masę mascarpone (za każdym razem posypując ją przez sitko kakao) oraz biszkopty zanurzone na moment w pozostałym ponczu.
Ciasto udekoruj bitą śmietaną i stopioną czekoladą. Schłodź w lodówce.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie