Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik twarogowy z dynią"
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 115
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1337
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 1264
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 115
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1337
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 1264
Składniki
Tortownicę natłuść masłem i wysyp cukrem. Herbatniki włóż do woreczka foliowego i rozkrusz za pomocą wałka. W misce wymieszaj je z miodem, miękkim masłem, białkami, migdałami i cynamonem. Zagnieć lekko klejącą się masę i wgnieć ją na dno i boki formy. Ciasto podpiekaj w w temperaturze 175° C przez 10-12 minut.
Żelatynę namocz w zimnej wodzie, a kiedy nasiąknie, wyciśnij ją i rozpuść w małej ilości gorącej kremówki. Resztę śmietanki ubij na sztywno. Wymieszaj w misie twaróg, cukier puder i cukier waniliowy oraz bitą śmietanę. Pod koniec wmieszaj rozpuszczoną żelatynę.
Krem podziel na dwie części. Do jednej połowy dodaj kakao, do drugiej świeżą, rozmiksowaną dynię. Na schłodzonym cieście rozsmaruj krem kakaowy, potem krem dyniowy. Wstaw do lodówki do stężenia.
Kiedy krem zesztywnieje, rozłóż na nim dynię z zalewy i wyłóż tężejącą galaretkę. Torcik serowo-dyniowy wstaw jeszcze na ok. 30 minut do lodówki. Czas przygotowania: 50 minŹródło: Na żywo