Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 77
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 77
Składniki
Miękkie masło pokrój na kawałki i rozetrzyj w naczyniu. Wlej mleko skondensowane i utrzyj wszystko na gładką masę. Dopraw rumem, wymieszaj.
Jeden cały wafel posmaruj przygotowanym kremem i przykryj, lekko dociskając, drugim waflem. Powtarzaj tę czynność do momentu, aż wszystkie przełożone kremem wafle utworzą okrągły torcik. Resztę kremu wyłóż i rozsmaruj na wierzchu ciasta. Gotowy torcik z wafli wstaw do lodówki do stężenia przynajmniej na godzinę.
Polewę czekoladową rozpuść i jeszcze ciepłą zalej cały tort. Boki ciasta obsyp uprażonymi na sucho, rozdrobnionymi orzechami laskowymi. Na koniec torcik udekoruj wiórkami czekoladowymi. Możesz też zetrzeć czekoladę na grubej tarce. Czas przygotowania: 30 min Cena porcji: ok. 2, 50 zł Kalorie: porcja 422 kcal
Smak czekolady świetnie komponuje się z wiśniami czy innymi jagodami. Wiśnie, np. z zalewy, poukładaj na bokach i na środku tortu.Źródło: Na żywo