Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik z leśnymi owocami"
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Ciasto francuskie wałkujemy na okrągły placek. Smarujemy żółtkiem, posypujemy migdałami i pieczemy 30 min w temperaturze 200°C. Studzimy.
Budyń gotujemy według instrukcji na opakowaniu, studzimy często mieszając, aby nie powstała gruba skórka.
Śmietanę ubijamy z usztywniaczem na sztywno. Mieszamy ze schłodzonym kremem budyniowym. Gotowy krem rozsmarowujemy na powierzchni upieczonego spodu z ciasta francuskiego. Na wierzch wysypujemy przygotowane leśne owoce.Źródło: Rewia