Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik z leśnymi owocami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13982
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1613
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15772
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6394
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13982
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1613
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15772
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6394
Składniki
Ciasto francuskie wałkujemy na okrągły placek. Smarujemy żółtkiem, posypujemy migdałami i pieczemy 30 min w temperaturze 200°C. Studzimy.
Budyń gotujemy według instrukcji na opakowaniu, studzimy często mieszając, aby nie powstała gruba skórka.
Śmietanę ubijamy z usztywniaczem na sztywno. Mieszamy ze schłodzonym kremem budyniowym. Gotowy krem rozsmarowujemy na powierzchni upieczonego spodu z ciasta francuskiego. Na wierzch wysypujemy przygotowane leśne owoce.Źródło: Rewia