Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 86
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 86
Składniki
z 12 jajek odzielic bialka od zoltek. Bialka ubic z cukrem na sztywna mase. polaczyc z zoltkami.
Make przesiac i delikatnie razem z proszkiem do pieczenia dodac do masy. Polaczyc wszystko delikatnie mieszajac, najlepiej juz lyzka. Przelac na duza i wysoka prostokatna blache. Piec ok 30 min w 170 stopniach. Ja te proporcje podzielilam na pol i upieklam dwa biszkopty, ktore potem przekroilam. Z pozostalych 3 jajek upiec maly biszkopcik.
Jajka ubic z 3 lyzkami cukru i delikatnie polaczyc z 3 lyzkami maki i szczypta proszku do pieczenia. Mase przelac do bardzo malej totrownicy i upiec. Kiedy wystygnie przekroic na pol.
Tort najlepiej robic dnia nastepnego, kiedy biszkopty dobrze juz wystygna. Smietane sojowa wtedy ubijamy s dosladzamy wedle wlasnego upodobania. Ma ona to do siebie ze nie potrzebuje zadnych usztywniaczy i nie wywoluje alergii, ale oczywiscie mozna ja zastapic tradycyja kremowka z usztywniaczem. W srodek wedle upodobania mozna wlozyc drobno pokrojone brzoskwinie z puszki, ale mnie najbardziej smakuje z jagodami i malinami:).
Do nasaczenia uzylam majac na uwadze dobro dzieci:) dobrego soku pomaranczowego. Kiedys probowalam z limonki ale byl zdecydowanie za kwasny a pomaranczowy sprawdza sie znakomicie.
SMACZNEGO