Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort biszkoptowy z galaretką"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 523
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2553
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1866
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1101
Świąteczne smaki.
Odsłon: 151
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1722
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 523
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2553
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1866
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1101
Świąteczne smaki.
Odsłon: 151
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1722
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Wsypujemy cukier i, ubijając, dodajemy po jednym żółtku. Obydwie mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
Do masy wsypujemy po łyżce mąki z proszkiem i olej. Mieszamy. Ciasto przekładamy do posypanej bułką tartą tortownicy i wstawiamy na 30 minut do piekarnika o temperaturze 170oC. Studzimy.
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki (mrożone rozmrażamy i osączamy z soku). 500 g truskawek miksujemy. Dodajemy serki, jogurt i cukier puder.
Dwie galaretki rozpuszczamy w 1,5 szkl. wody. Gdy zaczną tężeć, mieszamy z masą serową. Masę wylewamy na ciasto i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Na torcie układamy połówki pozostałych truskawek. Trzecią galaretkę przygotujemy wg przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć, wylewamy na truskawki. Ciasto powinno zastygnąć w lodówce.
<strong>Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł</strong>
<strong>Wartość odżywcza jednej porcji 415 kcal Białko 14,1 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 36,2 g</strong>
<strong>Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.</strong>Źródło: Rewia