Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort zawsze wszystkim smakuje :)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Ciasto Z 5 jaj od dzielić żółtka od białek. Z białek ubić piane z jedną szklanką cukru,dodać żółtka.Do tego wsypać 1kg jabłek startych na grubej tarce.Jedną szklankę mąki krupczatki , jedną szklankę mąki zwykłej,jedną łyżeczkę sody jedną łyżeczkę proszku do pieczenia i 15dag zmielonych orzechów.Wymieszać i wsypać do dużej tortownicy o średnicy 24 cm.Osobno upiec biszkopt z trzech jaj.Z trzech jaj od dzielić żółtka od białek.Białka ubić 0,5 szklanki cukru.Wmieszać żółtka 0,5 szklanki mąki zwykłej i 1/4 mąki ziemniaczanej i jedną łyżeczkę proszku i upiec biszkopt.
Masa Margarynę utrzeć z 1,5 szklanki cukru pudru wsypać jedną cappuccino.Wymieszać 2 jajka ubić na parze,ostudzić i wsypać do utartej masy,wymieszać.