Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort czekoladowo-orzechowy"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1213
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1213
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Biszkopt: ubij białka na sztywno z cukrem. Dodaj żółtka, orzechy i resztę składników. Wlej do formy. Piecz 25 min w temp. 180°C. Upiecz 3 blaty orzechowe.
Krem: czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Ostudź. Jajka zmiksuj z cukrem. Zmiksuj masło na puszysty krem. Nie przerywając miksowania, dodawaj po łyżce masy jajecznej oraz stopionej czekolady. Na koniec wsyp pokruszone płatki kukurydziane. Delikatnie wymieszaj. Odłóż 5 łyżek kremu.
Blat orzechowy posmaruj połową kremu. Połóż drugi blat. Pokryj go kremem. Nakryj trzecim blatem.
Boki tortu posmaruj kremem, obłóż rurkami. Wstaw do lodówki, aby zastygł. Tuż przed podaniem wierzch tortu udekoruj różami, odpowiednimi literkami, czekoladowymi serduszkami.
czas przygotowania:120 min, ilość porcji: 20, cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie