Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort czekoladowo-orzechowy"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33107
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9703
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2185
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 927
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33107
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9703
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2185
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 927
Składniki
Biszkopt: ubij białka na sztywno z cukrem. Dodaj żółtka, orzechy i resztę składników. Wlej do formy. Piecz 25 min w temp. 180°C. Upiecz 3 blaty orzechowe.
Krem: czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Ostudź. Jajka zmiksuj z cukrem. Zmiksuj masło na puszysty krem. Nie przerywając miksowania, dodawaj po łyżce masy jajecznej oraz stopionej czekolady. Na koniec wsyp pokruszone płatki kukurydziane. Delikatnie wymieszaj. Odłóż 5 łyżek kremu.
Blat orzechowy posmaruj połową kremu. Połóż drugi blat. Pokryj go kremem. Nakryj trzecim blatem.
Boki tortu posmaruj kremem, obłóż rurkami. Wstaw do lodówki, aby zastygł. Tuż przed podaniem wierzch tortu udekoruj różami, odpowiednimi literkami, czekoladowymi serduszkami.
czas przygotowania:120 min, ilość porcji: 20, cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie