Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort czekoladowo-orzechowy"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1530
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1283
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1170
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1530
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1283
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1170
Składniki
Biszkopt: ubij białka na sztywno z cukrem. Dodaj żółtka, orzechy i resztę składników. Wlej do formy. Piecz 25 min w temp. 180°C. Upiecz 3 blaty orzechowe.
Krem: czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Ostudź. Jajka zmiksuj z cukrem. Zmiksuj masło na puszysty krem. Nie przerywając miksowania, dodawaj po łyżce masy jajecznej oraz stopionej czekolady. Na koniec wsyp pokruszone płatki kukurydziane. Delikatnie wymieszaj. Odłóż 5 łyżek kremu.
Blat orzechowy posmaruj połową kremu. Połóż drugi blat. Pokryj go kremem. Nakryj trzecim blatem.
Boki tortu posmaruj kremem, obłóż rurkami. Wstaw do lodówki, aby zastygł. Tuż przed podaniem wierzch tortu udekoruj różami, odpowiednimi literkami, czekoladowymi serduszkami.
czas przygotowania:120 min, ilość porcji: 20, cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie