Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort hiszpański"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8331
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2886
Polecam.
Odsłon: 1556
Polecam.
Odsłon: 459
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8331
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2886
Polecam.
Odsłon: 1556
Polecam.
Odsłon: 459
Składniki
Ubij białka, dodaj resztę składników i upiecz biszkopt. Wymieszaj ponczu i nasącz zimny biszkopt. Zmiel orzechy. Utrzyj masło, ucierając, dodaj orzechy i pozostałe masy. Na koniec wsyp bezy i wymieszaj.
Rozłóż masę na biszkopcie. Wierzch i boki tortu posyp grubo posiekanymi orzechami. Stop czekoladę razem ze śmietaną. Polej tort, posyp go bezami. Wstaw do lodówki na noc.
<strong>Przepis nadesłała Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie