Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort hiszpański"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3734
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2063
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5495
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5524
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3734
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2063
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5495
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5524
Składniki
Ubij białka, dodaj resztę składników i upiecz biszkopt. Wymieszaj ponczu i nasącz zimny biszkopt. Zmiel orzechy. Utrzyj masło, ucierając, dodaj orzechy i pozostałe masy. Na koniec wsyp bezy i wymieszaj.
Rozłóż masę na biszkopcie. Wierzch i boki tortu posyp grubo posiekanymi orzechami. Stop czekoladę razem ze śmietaną. Polej tort, posyp go bezami. Wstaw do lodówki na noc.
<strong>Przepis nadesłała Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie