Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort hiszpański"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2689
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421810
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2163
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2689
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421810
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2163
Składniki
Ubij białka, dodaj resztę składników i upiecz biszkopt. Wymieszaj ponczu i nasącz zimny biszkopt. Zmiel orzechy. Utrzyj masło, ucierając, dodaj orzechy i pozostałe masy. Na koniec wsyp bezy i wymieszaj.
Rozłóż masę na biszkopcie. Wierzch i boki tortu posyp grubo posiekanymi orzechami. Stop czekoladę razem ze śmietaną. Polej tort, posyp go bezami. Wstaw do lodówki na noc.
<strong>Przepis nadesłała Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie