Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort Karnawałowe Delicje"
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25001
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 123
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25001
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 123
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, obie mąki, kakao i kawę. Biszkopty pokrusz. Wrzuć do ciasta. Wymieszaj. Ciasto przełóż do blachy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 35 min w 180 st. Wystudź, rozetnij. Śmietanę podgrzej, rozpuść w niej czekoladę. Potem mocno schłodź.
Galaretkę rozpuść według przepisu. Śmietanę ubij. Na spodzie formy ułóż kawowy blat. Skrop 1/2 wina i posmaruj go śmietaną. Wylej tężejącą galaretkę. Powtykaj w nią kawałki biszkoptów. Gdy galaretka stężeje, przykryj ją 1/3 śmietany i drugim blatem. Skrop go resztą alkoholu. Tort posmaruj pozostałą śmietaną. Schładzaj 2 godz. Udekoruj np. rurkami i winogronami.Źródło: Tina