Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort Karnawałowe Delicje"
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 13177
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 41
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 32
Szybka i smaczna sałatka dla mnie najlepsza na święta.
Odsłon: 48
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 751
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 13177
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 41
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 32
Szybka i smaczna sałatka dla mnie najlepsza na święta.
Odsłon: 48
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 751
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, obie mąki, kakao i kawę. Biszkopty pokrusz. Wrzuć do ciasta. Wymieszaj. Ciasto przełóż do blachy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 35 min w 180 st. Wystudź, rozetnij. Śmietanę podgrzej, rozpuść w niej czekoladę. Potem mocno schłodź.
Galaretkę rozpuść według przepisu. Śmietanę ubij. Na spodzie formy ułóż kawowy blat. Skrop 1/2 wina i posmaruj go śmietaną. Wylej tężejącą galaretkę. Powtykaj w nią kawałki biszkoptów. Gdy galaretka stężeje, przykryj ją 1/3 śmietany i drugim blatem. Skrop go resztą alkoholu. Tort posmaruj pozostałą śmietaną. Schładzaj 2 godz. Udekoruj np. rurkami i winogronami.Źródło: Tina