Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort Karnawałowe Delicje"
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2219
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18005
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2005
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2219
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18005
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2005
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, obie mąki, kakao i kawę. Biszkopty pokrusz. Wrzuć do ciasta. Wymieszaj. Ciasto przełóż do blachy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 35 min w 180 st. Wystudź, rozetnij. Śmietanę podgrzej, rozpuść w niej czekoladę. Potem mocno schłodź.
Galaretkę rozpuść według przepisu. Śmietanę ubij. Na spodzie formy ułóż kawowy blat. Skrop 1/2 wina i posmaruj go śmietaną. Wylej tężejącą galaretkę. Powtykaj w nią kawałki biszkoptów. Gdy galaretka stężeje, przykryj ją 1/3 śmietany i drugim blatem. Skrop go resztą alkoholu. Tort posmaruj pozostałą śmietaną. Schładzaj 2 godz. Udekoruj np. rurkami i winogronami.Źródło: Tina