Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest troszeczkę pracochłonne ale efekt końcowy wynagrodzi smacznie włożoną w placuszek pracę :))) przepis zaczerpnięty z kobiety i życie
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 45
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 590
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1671
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 186
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 45
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 590
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1671
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 186
Składniki
Ciasto kruche zagnieść z podanych składników, podzielić na dwie części i upiec dwa okrągłe placki po 15 min. w 180 C . Wyjmować przestudzone, będą w tedy twarde i nie nie będą się łamać.
Biszkopt, ubić pianę z białek dodawać pomału cukier cały czas ubijając, kiedy piana będzie już lśniąca dodać żółtka i 2 łyżki wody, wymieszać. Na koniec dodać oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać, przelać do formy i piec 30 min. w 180 C.
Krem, oba rodzaje mąki wymieszać z niewielką ilością mąki, resztę mleka zagotować z cukrami, wlać rozrobioną mąkę i ugotować budyń. Do gorącego budyniu dodać masło i mieszać do całkowitego rozpuszczenia.
Kruchy placek posmarować połową wystudzonego kremu, na nim ułożyć biszkopt posmarować resztą kremu i przykryć drugim plackiem kruchym , wierzch polać polewą czekoladową. Smacznego :))