Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest troszeczkę pracochłonne ale efekt końcowy wynagrodzi smacznie włożoną w placuszek pracę :))) przepis zaczerpnięty z kobiety i życie
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 432
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 70
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 99
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 432
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 70
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 99
Składniki
Ciasto kruche zagnieść z podanych składników, podzielić na dwie części i upiec dwa okrągłe placki po 15 min. w 180 C . Wyjmować przestudzone, będą w tedy twarde i nie nie będą się łamać.
Biszkopt, ubić pianę z białek dodawać pomału cukier cały czas ubijając, kiedy piana będzie już lśniąca dodać żółtka i 2 łyżki wody, wymieszać. Na koniec dodać oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać, przelać do formy i piec 30 min. w 180 C.
Krem, oba rodzaje mąki wymieszać z niewielką ilością mąki, resztę mleka zagotować z cukrami, wlać rozrobioną mąkę i ugotować budyń. Do gorącego budyniu dodać masło i mieszać do całkowitego rozpuszczenia.
Kruchy placek posmarować połową wystudzonego kremu, na nim ułożyć biszkopt posmarować resztą kremu i przykryć drugim plackiem kruchym , wierzch polać polewą czekoladową. Smacznego :))