Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10104
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2730
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1854
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 713
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3947
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10104
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2730
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1854
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 713
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3947
Składniki
Na biszkopt:oddzielic żółtka od białek,.Białka ubic na sztywną terzepaczką lub mikseram . Do ubitej piany dodawac stopniowo cukier i żółtka.Ubijac dalej aż cukier się rozpuści.Mąke wymieszac z proszkiem do pieczenia ,wsypac przez sitko do masy jajecznej i lekko wymieszac.Ciasto wlać do tortownicy o średnicy 26 cm. Piec okolo 45 minutw piekarniku nagrzanym do 160 stopni.Wyjąć , ostudzić,przekroic w poziomo na dwa blaty .Składniki na poncz wymieszać, połową nasączyć dolny blat.Rozłożyc na nim 1/3kremówki, nastepnie połowe pokrojonych ananasów, przykryc drugim blatem i nasączyc go ponczem .Wierzch i boki tortu posmarowac resztą smietany .Wierzch udekorowac resztą ananasówi cząstakami kiwi.Boki tortu oblażyć podłużnymi biszkoptami .Torto można dekoracyjnie przewiązac wstążką.