Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Na biszkopt:oddzielic żółtka od białek,.Białka ubic na sztywną terzepaczką lub mikseram . Do ubitej piany dodawac stopniowo cukier i żółtka.Ubijac dalej aż cukier się rozpuści.Mąke wymieszac z proszkiem do pieczenia ,wsypac przez sitko do masy jajecznej i lekko wymieszac.Ciasto wlać do tortownicy o średnicy 26 cm. Piec okolo 45 minutw piekarniku nagrzanym do 160 stopni.Wyjąć , ostudzić,przekroic w poziomo na dwa blaty .Składniki na poncz wymieszać, połową nasączyć dolny blat.Rozłożyc na nim 1/3kremówki, nastepnie połowe pokrojonych ananasów, przykryc drugim blatem i nasączyc go ponczem .Wierzch i boki tortu posmarowac resztą smietany .Wierzch udekorowac resztą ananasówi cząstakami kiwi.Boki tortu oblażyć podłużnymi biszkoptami .Torto można dekoracyjnie przewiązac wstążką.