Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w przygotowaniu pyszny lekki wszystkim smakuje ładnie wygląda
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Składniki
Przygotowanie biszkoptu Żółtka oddzielić od białek. Połowę cukru pudru i cukier wanilinowy wsypać do żółtek i utrzeć na puszystą masę. Przesiane mąki zmieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić z pozostałą ilością cukru pudru na sztywną pianę i dodać do utartych żółtek. Delikatnie wymieszać całość, dodając po trochu mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką spodu tortownicy o średnicy 26 cm. Piec około 45 minut. Po ostygnięciu biszkopt przekroić na trzy części. Kolejne części biszkopta namaczamy sokiem z brzoskwiń z puszki.
przygotowanie mas masy przygotowujemy oddzielnie w dwóch naczyniach, jedną śmietankową drugą malinową. 500 ml schłodzonej śmietanki miksujemy na najwyższych obrotach gdy zgęstnieje dodajemy jedno opakowanie masy i miksujemy króciutko na najniższych obrotach, tak samo przygotowujemy drugi smak masy śmietanowej Blaty biszkoptu namaczamy sokiem z brzoskwiń, przekładamy masami śmietanowymi i dekorujemy według własnego pomysłu. Ja dodałam jeszcze różyczki z opłatka oraz napis z czekoladowych literek Smacznego