Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort tiramisu z truskawkami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102101
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1985
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5846
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5844
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102101
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1985
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5846
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5844
Składniki
Wyłóż papierem do pieczenia dno tortownicy o śr. 18 cm. Kawę rozpuść we wrzątku, potem połącz z wodą i alkoholem. Odstaw, aby wystygło. Rozpuść czekoladę i połącz z 1/4 mascarpone. Dodaj stopniowo resztę serka i wymieszaj. Ubij śmietanę i ostrożnie wymieszaj z mascarpone.
Ułóż połowę biszkoptów na dnie tortownicy i nasącz je kawą. Przykryj plasterkami truskawek i połową masy serowej. Powtórz warstwy w tej samej kolejności.
Wstaw do lodówki przynajmniej na godzinę. Przed podaniem posyp wierzch tiramisu cukrem pudrem i udekoruj plasterkami truskawek.
Czas przygotowania: 20 minut (plus godzina chłodzenia) • 6 porcji • 490 kcal/porcja • koszt: 3 zł/porcja.Źródło: Olivia