Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort tiramisu z truskawkami"
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 963
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 134
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 126
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14871
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 963
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 134
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 126
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14871
Składniki
Wyłóż papierem do pieczenia dno tortownicy o śr. 18 cm. Kawę rozpuść we wrzątku, potem połącz z wodą i alkoholem. Odstaw, aby wystygło. Rozpuść czekoladę i połącz z 1/4 mascarpone. Dodaj stopniowo resztę serka i wymieszaj. Ubij śmietanę i ostrożnie wymieszaj z mascarpone.
Ułóż połowę biszkoptów na dnie tortownicy i nasącz je kawą. Przykryj plasterkami truskawek i połową masy serowej. Powtórz warstwy w tej samej kolejności.
Wstaw do lodówki przynajmniej na godzinę. Przed podaniem posyp wierzch tiramisu cukrem pudrem i udekoruj plasterkami truskawek.
Czas przygotowania: 20 minut (plus godzina chłodzenia) • 6 porcji • 490 kcal/porcja • koszt: 3 zł/porcja.Źródło: Olivia