Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort tiramisu z truskawkami"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1342
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5861
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8843
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18536
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1342
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5861
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8843
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18536
Składniki
Wyłóż papierem do pieczenia dno tortownicy o śr. 18 cm. Kawę rozpuść we wrzątku, potem połącz z wodą i alkoholem. Odstaw, aby wystygło. Rozpuść czekoladę i połącz z 1/4 mascarpone. Dodaj stopniowo resztę serka i wymieszaj. Ubij śmietanę i ostrożnie wymieszaj z mascarpone.
Ułóż połowę biszkoptów na dnie tortownicy i nasącz je kawą. Przykryj plasterkami truskawek i połową masy serowej. Powtórz warstwy w tej samej kolejności.
Wstaw do lodówki przynajmniej na godzinę. Przed podaniem posyp wierzch tiramisu cukrem pudrem i udekoruj plasterkami truskawek.
Czas przygotowania: 20 minut (plus godzina chłodzenia) • 6 porcji • 490 kcal/porcja • koszt: 3 zł/porcja.Źródło: Olivia