Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort twarogowy z kwaskowymi wiśniami i migdałową nutą"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 993
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 993
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Składniki
Czekoladę stop, wystudź. Jajka ubij z cukrem pudrem. Dodaj 2/3 szkl. śmietany, czekoladę oraz olej. Porcjami wsyp obie mąki i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na spodzie tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 175oC.
Żelatynę rozpuść w odrobinie wrzątku. Resztę śmietany ubij z cukrem. Połącz z serem, likierem i żelatyną. Rozsmaruj na wystudzonym spodzie. Schładzaj 2 godziny. Z kompotu i kisielu ugotuj masę wiśniową. Wystudź ją i wyłóż na tort. Boki ozdób płatkami migdałowymi.Źródło: Naj