Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort twarogowy z kwaskowymi wiśniami i migdałową nutą"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 229
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 745
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 927
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 229
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 745
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 927
Składniki
Czekoladę stop, wystudź. Jajka ubij z cukrem pudrem. Dodaj 2/3 szkl. śmietany, czekoladę oraz olej. Porcjami wsyp obie mąki i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na spodzie tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 175oC.
Żelatynę rozpuść w odrobinie wrzątku. Resztę śmietany ubij z cukrem. Połącz z serem, likierem i żelatyną. Rozsmaruj na wystudzonym spodzie. Schładzaj 2 godziny. Z kompotu i kisielu ugotuj masę wiśniową. Wystudź ją i wyłóż na tort. Boki ozdób płatkami migdałowymi.Źródło: Naj