Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort w kształcie serca"
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 52
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 80
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2616
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 52
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 80
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2616
Składniki
Z margaryny, połowy cukru i żółtek utrzyj krem. Z białek i reszty cukru ubij pianę. Połącz obie masy. Dodaj mąkę półgrubą wymieszaną z kakao. Ciasto wlej do formy i piecz w temperaturze 160° C przez 30 minut.
Gdy wystygnie, wyjmij je z formy. Umyj ją, wysmaruj olejem i wysyp cukrem pudrem. Włóż upieczone ciasto. Mrożone owoce rozmroź. Żelatynę namocz w zimnej wodzie i poczekaj, aż nasiąknie. Śmietankę ubij.
Jogurt wymieszaj z cukrem i dodaj bitą śmietanę. Gdy żelatyna nasiąknie, rozgrzewaj ją powoli (nie zagotuj!), aż się rozpuści.
Dodaj do masy jogurtowej. Masę wylej na ciasto w formie,rozsmaruj. Tort schłódź.
Czerwoną galaretkę przygotuj wg instrukcji i wlej na tackę warstwę o grubości 5 mm. Gdy zesztywnieje, powykrawaj z niej serduszka. Truskawki przekrój.
Powierzchnię tortu udekoruj serduszkami z galaretki, truskawkami i zalej przejrzystą galaretką. Gdy tort stężeje, wyjmij go z formy i po obwodzie udekoruj ciasteczkami. Czas przygotowania: 90 minut
<strong>Cena porcji: ok. 6 zł Kalorie: porcja 200 kcal</strong>Źródło: Na żywo