Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Truskawkowy biszkopt"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7909
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3175
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 598
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7909
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3175
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 598
Składniki
na ciasto wymieszaj i włóż na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Z 5 dag masła i 5 dag mąki przygotuj zasmażkę. Pół kilograma truskawek rozgnieć widelcem. Resztę masła utrzyj z cukrem pudrem i wymieszaj z musem truskawkowym oraz zasmażką.
Połowę przygotowanej masy rozsmaruj na biszkopcie i ułóż na niej część pozostałych owoców. Powtarzaj czynność aż do wyczerpania składników. Gotowe ciasto biszkoptowe schłodź w lodówce.
<strong>Przepis nadesłała: Anna Bieńkowska</strong>Źródło: Kurier TV