Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Truskawkowy biszkopt"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3858
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3858
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Składniki
na ciasto wymieszaj i włóż na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Z 5 dag masła i 5 dag mąki przygotuj zasmażkę. Pół kilograma truskawek rozgnieć widelcem. Resztę masła utrzyj z cukrem pudrem i wymieszaj z musem truskawkowym oraz zasmażką.
Połowę przygotowanej masy rozsmaruj na biszkopcie i ułóż na niej część pozostałych owoców. Powtarzaj czynność aż do wyczerpania składników. Gotowe ciasto biszkoptowe schłodź w lodówce.
<strong>Przepis nadesłała: Anna Bieńkowska</strong>Źródło: Kurier TV