Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 102
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 276
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2838
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 697
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 102
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 276
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2838
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 697
Składniki
250g masła ucieramy mikserem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy 200g cukru, jedno opakowanie cukru waniliowego, sól. Ucieramy aż składniki dobrze się połączą. Stopniowo dodajemy jajka, następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia na zmianę z połową mleka. Dobrze zmiksowaną masę wykładamy na natłuszczoną blachę. Odsączone wiśnie rozkładamy na powierzchni ciasta. W garnuszku rozpuszczamy 150g masła, stopniowo dodajemy 150g cukru i opakowanie cukru waniliowego. Mieszamy, aby się nie przypaliło. Gdy masa będzie płynna, zdejmujemy garnuszek z palnika, dodajemy wiórki kokosowe i 3 łyżki mleka. Masę rozkładamy na wiśniach. Pieczemy około 40 min w temp. 180 st.