Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 283
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 131
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 925
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 283
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 131
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 925
Składniki
250g masła ucieramy mikserem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy 200g cukru, jedno opakowanie cukru waniliowego, sól. Ucieramy aż składniki dobrze się połączą. Stopniowo dodajemy jajka, następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia na zmianę z połową mleka. Dobrze zmiksowaną masę wykładamy na natłuszczoną blachę. Odsączone wiśnie rozkładamy na powierzchni ciasta. W garnuszku rozpuszczamy 150g masła, stopniowo dodajemy 150g cukru i opakowanie cukru waniliowego. Mieszamy, aby się nie przypaliło. Gdy masa będzie płynna, zdejmujemy garnuszek z palnika, dodajemy wiórki kokosowe i 3 łyżki mleka. Masę rozkładamy na wiśniach. Pieczemy około 40 min w temp. 180 st.