Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 96
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 96
Składniki
250g masła ucieramy mikserem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy 200g cukru, jedno opakowanie cukru waniliowego, sól. Ucieramy aż składniki dobrze się połączą. Stopniowo dodajemy jajka, następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia na zmianę z połową mleka. Dobrze zmiksowaną masę wykładamy na natłuszczoną blachę. Odsączone wiśnie rozkładamy na powierzchni ciasta. W garnuszku rozpuszczamy 150g masła, stopniowo dodajemy 150g cukru i opakowanie cukru waniliowego. Mieszamy, aby się nie przypaliło. Gdy masa będzie płynna, zdejmujemy garnuszek z palnika, dodajemy wiórki kokosowe i 3 łyżki mleka. Masę rozkładamy na wiśniach. Pieczemy około 40 min w temp. 180 st.