Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wędzone ciasteczka Aryi"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1303
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1299
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 235
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1303
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1299
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 235
Składniki
Zagotuj wino z miodem, zmniejsz ogień. Dodaj ocet, cynamon i owoce. Ponownie zagotuj, zmniejsz ogień, żeby wino lekko pyrkało. Polewa powinna zmniejszyć objętość o połowę.
Rozwałkuj ciasto na placek o grubości ok. 0,5 cm. Okrągłą foremką do ciastek lub szklanką wytnij placuszki o średnicy 5 cm.
Kładź placuszki na rozgrzanym na patelni oleju (po kilka) i smaż, aż staną się brązowe i chrupiące. Odsącz placuszki z tłuszczu. Ułóż na talerzu i łyżką nakładaj polewę. Posyp orzechami. Czerwony syrop pięknie kontrastuje ze złotym ciastem. Co więcej, nie tylko doda smaku i aromatu, ale nieco zmiękczy ciasteczka.Źródło: Olivia