Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy można zrobić ciasto bez pieczenia, bez mąki i bez mleka? Można! W dodatku tarta jest obłędnie czekoladowa i z samych super zdrowych składników.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1790
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1551
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1527
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1922
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1790
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1551
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1527
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1922
Składniki
Daktyle zalej wodą i odstaw do namoczenia na minimum 30 minut. Następnie odlej wodę i zmiksuj daktyle na jednolitą masę.
Płatki owsiane i wiórki kokosowe zmiel w młynku do kawy lub w malakserze na mąkę. Przesyp do daktyli. Dodaj rozpuszczony olej kokosowy, kakao i syrop klonowy. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż powstanie gęsta, krusząca się masa.
Posmaruj formę olejem koksowym i przełóż do niej masę. Ugniataj palcami aż powstanie spód ciasta. Włóż tartę do lodówki i w tym czasie przygotuj krem.
Mleko kokosowe wlej do garnka i podgrzej. Czekoladę połam na małe kawałki i wrzuć do mleka kokosowego. Następnie dokładnie wymieszaj całość, aż czekolada się rozpuści. Dodaj ekstrakt z wanilii i zmiksuj mikserem na gładką masę.
Przełóż krem na schłodzony spód ciasta i ponownie wstaw do lodówki. Po około 20 minutach wyjmij ciasto z lodówki, posyp owocami granatu i ozdób listkami mięty. Ponownie wstaw ciasto do lodówki aż krem całkowicie stężeje.