Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalnie wygląda i świetnie smakuje!
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 90
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 780
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4373
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 90
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 780
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4373
Składniki
Masło rozcieramy z mąką, dodajemy cukier, rozkłócone jajka i mleko, wyrabiamy na gładką masę. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy na kwadrat o boku 30-35cm. Stopione masło rozsmarowujemy na całym cieście. Mieszamy drobno pokrojone morele (rodzynki) z groszkami czekoladowymi (zamiast groszków można wziąć tabliczkę czekolady pokrojoną w drobną kosteczkę), rozkładamy je równomiernie cieście zostawiając brzegiem pasek 2-3cm. Ciasto zwijamy jak roladę. Następnie kroimy w plastry 2-3cm. Układamy wewnątrz tortownicy w okrąg tak aby lekko na siebie zachodziły. Wierzch smarujemy mlekiem. Pieczemy ok. 30 min w temp. 180 st. Wystudzone ciasto można polać roztopioną czekoladą.