Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalnie wygląda i świetnie smakuje!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 365
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3897
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1347
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 365
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3897
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1347
Składniki
Masło rozcieramy z mąką, dodajemy cukier, rozkłócone jajka i mleko, wyrabiamy na gładką masę. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy na kwadrat o boku 30-35cm. Stopione masło rozsmarowujemy na całym cieście. Mieszamy drobno pokrojone morele (rodzynki) z groszkami czekoladowymi (zamiast groszków można wziąć tabliczkę czekolady pokrojoną w drobną kosteczkę), rozkładamy je równomiernie cieście zostawiając brzegiem pasek 2-3cm. Ciasto zwijamy jak roladę. Następnie kroimy w plastry 2-3cm. Układamy wewnątrz tortownicy w okrąg tak aby lekko na siebie zachodziły. Wierzch smarujemy mlekiem. Pieczemy ok. 30 min w temp. 180 st. Wystudzone ciasto można polać roztopioną czekoladą.