Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalnie wygląda i świetnie smakuje!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5355
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1697
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5218
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1730
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5355
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1697
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5218
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1730
Składniki
Masło rozcieramy z mąką, dodajemy cukier, rozkłócone jajka i mleko, wyrabiamy na gładką masę. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy na kwadrat o boku 30-35cm. Stopione masło rozsmarowujemy na całym cieście. Mieszamy drobno pokrojone morele (rodzynki) z groszkami czekoladowymi (zamiast groszków można wziąć tabliczkę czekolady pokrojoną w drobną kosteczkę), rozkładamy je równomiernie cieście zostawiając brzegiem pasek 2-3cm. Ciasto zwijamy jak roladę. Następnie kroimy w plastry 2-3cm. Układamy wewnątrz tortownicy w okrąg tak aby lekko na siebie zachodziły. Wierzch smarujemy mlekiem. Pieczemy ok. 30 min w temp. 180 st. Wystudzone ciasto można polać roztopioną czekoladą.