Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie i orzeźwiające ciasto w sam raz na wiosenne ciepłe dni.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34865
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15215
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34865
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15215
Składniki
Biszkopt: Ubijamy na sztywno pianę z 6 białek, stopniowo dodajemy żółtka cukier i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlewamy na blaszkę. Wstawiamy do piekarnika na około 20 min. w temperaturze 160-180 stopni.
Gotujemy trzy budynie na kompocie.
Ubijamy 4 białka na sztywno dodajemy szklankę cukru i kokos.
Wlewamy budyń i kokos na upieczony biszkopt.(tworząc dwie warstwy) Podpiekamy przez 15 min. Smacznego:)