Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna dwukolorowa babka, szybka i prosta w przygotowaniu, zachwyci wszystkich smakiem i wyglądem.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1451
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1122
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2174
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1451
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1122
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2174
Składniki
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw do wystygnięcia.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i sodą.
Mleko wymieszaj ze śmietaną.
Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, ucierając dodaj po jednym jajku.
Stopniowo dodaj suche składniki oraz mleko ze śmietaną. Miksuj do połączenia.
Ciasto podziel na pół, do jednej części dodaj roztopioną czekoladę a do drugiej skórkę i sok z pomarańczy. Wymieszaj.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wlej na dno jasne ciasto a następnie ciemne z czekoladą. Wyrównaj.
Babkę piec około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
Babkę możesz również upiec w keksówce.