Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna dwukolorowa babka, szybka i prosta w przygotowaniu, zachwyci wszystkich smakiem i wyglądem.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1467
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4063
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1403
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1467
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4063
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1403
Składniki
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw do wystygnięcia.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i sodą.
Mleko wymieszaj ze śmietaną.
Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, ucierając dodaj po jednym jajku.
Stopniowo dodaj suche składniki oraz mleko ze śmietaną. Miksuj do połączenia.
Ciasto podziel na pół, do jednej części dodaj roztopioną czekoladę a do drugiej skórkę i sok z pomarańczy. Wymieszaj.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wlej na dno jasne ciasto a następnie ciemne z czekoladą. Wyrównaj.
Babkę piec około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
Babkę możesz również upiec w keksówce.