Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna dwukolorowa babka, szybka i prosta w przygotowaniu, zachwyci wszystkich smakiem i wyglądem.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7975
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 340
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3350
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 614
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7975
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 340
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3350
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 614
Składniki
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw do wystygnięcia.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i sodą.
Mleko wymieszaj ze śmietaną.
Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, ucierając dodaj po jednym jajku.
Stopniowo dodaj suche składniki oraz mleko ze śmietaną. Miksuj do połączenia.
Ciasto podziel na pół, do jednej części dodaj roztopioną czekoladę a do drugiej skórkę i sok z pomarańczy. Wymieszaj.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wlej na dno jasne ciasto a następnie ciemne z czekoladą. Wyrównaj.
Babkę piec około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
Babkę możesz również upiec w keksówce.