Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna dwukolorowa babka, szybka i prosta w przygotowaniu, zachwyci wszystkich smakiem i wyglądem.
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1274
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 38
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 63
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1274
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 38
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 63
Składniki
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw do wystygnięcia.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i sodą.
Mleko wymieszaj ze śmietaną.
Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, ucierając dodaj po jednym jajku.
Stopniowo dodaj suche składniki oraz mleko ze śmietaną. Miksuj do połączenia.
Ciasto podziel na pół, do jednej części dodaj roztopioną czekoladę a do drugiej skórkę i sok z pomarańczy. Wymieszaj.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wlej na dno jasne ciasto a następnie ciemne z czekoladą. Wyrównaj.
Babkę piec około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
Babkę możesz również upiec w keksówce.