Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne ciasteczka mojej prababci
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7565
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 199
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2357
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 524
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7565
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 199
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2357
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 524
Składniki
Białka mocno schłodzić, dodać szczyptę soli, ubić na sztywno. Dodać cukier, kardamon, migdały i mąkę ziemniaczaną, mieszać aż cukier się rozpuści. Na wyłożoną pergaminem do pieczenia blaszkę wylewać porcje ciasta zachowując między nimi odstępy 5 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez około 20 minut. Z soku z cytryny, rumu i cukru pudry przygotować lukier, pokryć nim schłodzone ciasteczka, a gdy lukier zastygnie nałożyć na każde konfitury owocowej i zwieńczyć połówką orzecha włoskiego.