Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zawijańce z dżemem"
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19775
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2911
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4011
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 652
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19775
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2911
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4011
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 652
Składniki
Mąkę tortową zagnieć na gładkie ciasto z jajkami, mlekiem, drożdżami, solą, cukrem i margaryną. Ciasto podziel na części, każdą cienko rozwałkuj. Posmaruj dżemem truskawkowym. Ułóż po dwa placki na sobie, posmaruj musem jabłkowym. Zwiń w roladki.
Roladki pokrój na ok. 2 i pół cm kawałki. Ułóż na posypanej mąką blaszce w dość dużych odstępach. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190°C. Piecz 20-25 minut.
Zawijańce lekko ostudź, obficie posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania 50 min. Ilość porcji 10. Cena za porcję 1,80 zł.
Przepis przysłała Joanna Gniot z Koronowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie