Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne regionalne danie (pochodzi ze śląska)- zrobione domowym sposobem :)
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 125
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 703
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 125
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 703
Składniki
Ziemniak obieramy kroimy w talarki, marchewkę również obieramy kroimy w krążki. Ziemniaki i marchew gotujemy na pół twardo.
W tym czasie gotujemy buraka w mundurku prawie do miękkości a na patelni smażymy pokrojoną w piórka cebulkę z krążkami kiełbasy.
Po ugotowaniu buraka obieramy go i kroimy podobnie jak ziemniaki. Wszystkie składniki dajemy do jednego naczynia, podlewamy odrobiną wody, doprawiamy do smaku i dusimy około 20-25min. Smacznego :)