Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne regionalne danie (pochodzi ze śląska)- zrobione domowym sposobem :)
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 19
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 203
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1214
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 19
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 203
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1214
Składniki
Ziemniak obieramy kroimy w talarki, marchewkę również obieramy kroimy w krążki. Ziemniaki i marchew gotujemy na pół twardo.
W tym czasie gotujemy buraka w mundurku prawie do miękkości a na patelni smażymy pokrojoną w piórka cebulkę z krążkami kiełbasy.
Po ugotowaniu buraka obieramy go i kroimy podobnie jak ziemniaki. Wszystkie składniki dajemy do jednego naczynia, podlewamy odrobiną wody, doprawiamy do smaku i dusimy około 20-25min. Smacznego :)