Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Aromatyczne polędwiczki"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34626
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 170
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3818
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34626
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 170
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3818
Składniki
Polędwiczki umyć, dokładnie osuszyć i pokroić na 2-3 kawałki, każdy owinąć dokładnie plastrem szynki, w razie potrzeby spiąć wykałaczkami. Czosnek obrać, posiekać.
Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć czosnek oraz 1-2 gałązki tymianku i przechylić patelnię tak, by zioła i czosnek zanurzyły się w oliwie. Zrumieniony czosnek zdjąć z patelni.
W aromatycznym tłuszczu obsmażyć owinięte szynką polędwiczki. Zrumienić z każdej strony, skrapiając przy tym octem balsamicznym – ostrożnie, bo ocet dość szybko się karmelizuje.
Polędwiczki razem z sosem przełożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywą i dopiekać jeszcze przez 15 min w temp. 180°C. Gotowe danie wyłożyć na półmisek, skropić sosem, oprószyć solą i pieprzem, obsypać ziołami i natką.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium