Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszczyk na zimno z ogórkami małosolnymi"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1915
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1606
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2543
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1915
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1606
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2543
Składniki
Buraczki ścieram na tarce o dużych otworach. Ogórki sałatkowe myję, obieram cienko i także grubo ścieram. Ogórki małosolne kroję w niewielką kosteczkę.
Rozdrobnione warzywa przekładam do dużego naczynia. Dolewam zakwas buraczany oraz jogurt. Koperek płuczę, osuszam i drobno siekam. Dodaję do składników w naczyniu. Przyprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Całość dobrze mieszam. Przykrywam kawałkiem folii spożywczej i wstawiam do lodówki.
Jajka gotuję na twardo. Studzę je, obieram i kroję na połówki. Mocno schłodzoną zupę rozlewam do miseczek. Do każdej porcji wkładam jajka. Przed podaniem chłodnik dekoruję, np. kawałkami ogórka małosolnego i siekanym koperkiem.Źródło: Tina