Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do zrobienia danie obiadowe z wołowiny. Zrobisz je w 10 minut. W mojej wersji beef Stroganoff jest z dodatkiem boczniaków i pieczarek. Pyszne połączenie, które bardzo Wam polecam. Aby wołowina była bardzo smaczna trzeba poddawać ją obróbce termicznej bardzo krótko lub gotować kilka godzin. Osobiście lubię kiedy mięso smażymy krótko i jest ono soczyste i kruche.
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9349
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1980
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4005
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 517
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 267
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 366
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9349
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1980
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4005
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 517
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 267
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 366
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i masła i podsmażyć pokrojoną w kostkę lub plasterki wołowinę. Wołowinę smażyć w dwóch partiach, po obu stronach do momentu aż ładnie się podsmaży i zbrązowieje. Około 2 minuty z każdej strony.
Podsmażoną wołowinę zdjąć z patelni i przełożyć na talerz. Na tej samej patelni rozgrzać resztę oliwy i masła. Cebulkę i pieczarki usmażyć na gorącym tłuszczu. Do pieczarek dodać tymianek oraz pieprz.
Kiedy cebulka się zeszkli a grzyby podsmażą można podlać je Brandy i chwilę jeszcze smażyć aby odparował alcohol. Następnie grzyby podlać bulionem i na patelnię przełożyć podsmażoną wcześniej wołowinę.
Całość doprawić solą do smaku i ściągnąć z grzania. Do potrawy dodać śmietanę oraz musztardę i dobrze wymieszać. Całość ponownie zagotować i jak tylko potrawa się zagotuje zdjąć ją z grzania.
Podawać z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Przed podaniem posypać natka pietruszki. Smacznego!