Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bekonowy dżem z karmelem"
Przepyszne, miękko - kruche już od pierwszych chwil. Porcja na około 200 - 23...
Odsłon: 21259
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 96
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 24039
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 96
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 24039
Składniki
Cebulę obierz z łupin, dokładnie umyj i pokrój w bardzo drobną kostkę. Z boczku odetnij skórę. Pokrój go w cienkie plastry, a następnie na słupki.
Na patelni dobrze rozgrzej olej. Wrzuć pokrojony boczek i cebulę. Smaż około 7-8 minut. Następnie dodaj brązowy cukier i cały czas mieszając, poczekaj, aż się skarmelizuje (będzie to trwało około 2-3 minuty).
Następnie na patelnię wyłóż koncentrat pomidorowy, wymieszaj z octem i krótko razem podduś. Dodaj pomidorki z zalewy i około 50 ml wody, doprowadź do wrzenia. Gotuj dalsze 15-20 minut, aż część wody odparuje. Co jakiś czas dobrze wymieszaj sos, żeby się nie przypalił.
Dopraw go do smaku solą i pieprzem. Jeszcze chwilę gotuj, a następnie przełóż do wyparzonego wcześniej słoika. Zamknij szczelnie i pozostaw do ostygnięcia. Sos przechowuj w lodówce. Podawaj z pieczywem i warzywami.Źródło: Tele Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Dania główne
Wątróbka w sosie śmietanowym
Dania główne
Kotlety z cukinii
Dania główne
Knedle z truskawkami
Kurczak pieczony w majonezie
Chciałbym wam zaprezentować niecodzienny sposób na wykorzystanie majonezu. Pr...
Odsłon: 16
Wątróbka w sosie śmietanowym
Wątróbka na obiad? Wiele osób kręci nosem, gdy słyszy taką wiadomość. Niedoce...
Odsłon: 997