Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1837
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1595
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2074
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1837
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1595
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2074
Składniki
Drożdże utrzyj z ciepłym mlekiem, dodaj łyżeczkę cukru i szklankę mąki. Wymieszaj, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce. Żółtko utrzyj z resztą cukru, połącz ze stopionym masłem, dodaj do rozczynu.
Wymieszaj trzepaczką i znowu odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Na koniec połącz z białkiem ubitym na sztywno z odrobiną soli. Odstaw do wyrośnięcia na kolejne 15 minut, a potem usmaż bliny.Źródło: Na żywo