Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 933
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 933
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Składniki
Drożdże utrzyj z ciepłym mlekiem, dodaj łyżeczkę cukru i szklankę mąki. Wymieszaj, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce. Żółtko utrzyj z resztą cukru, połącz ze stopionym masłem, dodaj do rozczynu.
Wymieszaj trzepaczką i znowu odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Na koniec połącz z białkiem ubitym na sztywno z odrobiną soli. Odstaw do wyrośnięcia na kolejne 15 minut, a potem usmaż bliny.Źródło: Na żywo