Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2230
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18008
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2009
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2230
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18008
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2009
Składniki
Drożdże utrzyj z ciepłym mlekiem, dodaj łyżeczkę cukru i szklankę mąki. Wymieszaj, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce. Żółtko utrzyj z resztą cukru, połącz ze stopionym masłem, dodaj do rozczynu.
Wymieszaj trzepaczką i znowu odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Na koniec połącz z białkiem ubitym na sztywno z odrobiną soli. Odstaw do wyrośnięcia na kolejne 15 minut, a potem usmaż bliny.Źródło: Na żywo