Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 327
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 327
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Drożdże utrzyj z ciepłym mlekiem, dodaj łyżeczkę cukru i szklankę mąki. Wymieszaj, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce. Żółtko utrzyj z resztą cukru, połącz ze stopionym masłem, dodaj do rozczynu.
Wymieszaj trzepaczką i znowu odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Na koniec połącz z białkiem ubitym na sztywno z odrobiną soli. Odstaw do wyrośnięcia na kolejne 15 minut, a potem usmaż bliny.Źródło: Na żywo