Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3005
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3005
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 232
Składniki
Boczek trzeba przekroić wzdłuż aby go rozłożyć jak książkę.Następnie posoliś, popierezyć, natrzeć vegetą . Zrolować i odstawić do lodówki na 2-3 godz lub nie> jak komu się spieszy, ale jak poleży w lodówce to mięso skruszeje.
Boczek wyjąć z lodówki , rozłożyć i posypać żelatyną. Następnie wyłożyć mielone mięso na boczek i go zrolować. Można spiąć go wykałaczkami lub obwiązać nitką do okoła aby się nie rozwalił.Piec w piekarniku ok 1 godz. .
Najlepiej podawać na ciepło, ale pyszny jest również na kanapki.