Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1261
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4660
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1261
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4660
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 726
Składniki
Boczek trzeba przekroić wzdłuż aby go rozłożyć jak książkę.Następnie posoliś, popierezyć, natrzeć vegetą . Zrolować i odstawić do lodówki na 2-3 godz lub nie> jak komu się spieszy, ale jak poleży w lodówce to mięso skruszeje.
Boczek wyjąć z lodówki , rozłożyć i posypać żelatyną. Następnie wyłożyć mielone mięso na boczek i go zrolować. Można spiąć go wykałaczkami lub obwiązać nitką do okoła aby się nie rozwalił.Piec w piekarniku ok 1 godz. .
Najlepiej podawać na ciepło, ale pyszny jest również na kanapki.