Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 15001
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 136
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 79
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 15001
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 136
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 79
Składniki
Boczek trzeba przekroić wzdłuż aby go rozłożyć jak książkę.Następnie posoliś, popierezyć, natrzeć vegetą . Zrolować i odstawić do lodówki na 2-3 godz lub nie> jak komu się spieszy, ale jak poleży w lodówce to mięso skruszeje.
Boczek wyjąć z lodówki , rozłożyć i posypać żelatyną. Następnie wyłożyć mielone mięso na boczek i go zrolować. Można spiąć go wykałaczkami lub obwiązać nitką do okoła aby się nie rozwalił.Piec w piekarniku ok 1 godz. .
Najlepiej podawać na ciepło, ale pyszny jest również na kanapki.