Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste w wykonaniu. Idealne na romantyczną kolację.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2009
Polecam, pychota.
Odsłon: 669
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 539
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2009
Polecam, pychota.
Odsłon: 669
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 539
Składniki
Rozmrażamy ryby. Cebule kroimy w piórka i podsmażamy na oliwie. Dodajemy brokuły i fasolkę szparagową. Smażymy do momentu, aż warzywa będą al dente. Doprawiamy przyprawami według uznania.
Ryby kroimy w kostki wielkości 2 x1 cm. Jajka rozbijamy z 2 łyżkami mleka, dodajemy do niego sól, pieprz i pokruszoną papryczkę.
Kawałki ryb obtaczamy w jajku a następnie w mące. Smażymy na oleju z dodatkiem masła, aż przybiorą złoty kolor.
Na rozłożone na blasze ciasto francuskie, w centralnej jego części, układamy smażone warzywa. Na nie kładziemy chrupiące ryby. Ciasto składamy do środka. Nie domykając, tak by było widać co znajduje się w środku.
Tak przygotowaną zapiekankę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do około 200 stopni na ok. 15-20 min.