Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste w wykonaniu. Idealne na romantyczną kolację.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14066
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16000
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6443
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14066
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16000
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6443
Składniki
Rozmrażamy ryby. Cebule kroimy w piórka i podsmażamy na oliwie. Dodajemy brokuły i fasolkę szparagową. Smażymy do momentu, aż warzywa będą al dente. Doprawiamy przyprawami według uznania.
Ryby kroimy w kostki wielkości 2 x1 cm. Jajka rozbijamy z 2 łyżkami mleka, dodajemy do niego sól, pieprz i pokruszoną papryczkę.
Kawałki ryb obtaczamy w jajku a następnie w mące. Smażymy na oleju z dodatkiem masła, aż przybiorą złoty kolor.
Na rozłożone na blasze ciasto francuskie, w centralnej jego części, układamy smażone warzywa. Na nie kładziemy chrupiące ryby. Ciasto składamy do środka. Nie domykając, tak by było widać co znajduje się w środku.
Tak przygotowaną zapiekankę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do około 200 stopni na ok. 15-20 min.