Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4
Dodano: 19.11.2010
Odsłon: 5661
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Rozmrażamy ryby. Cebule kroimy w piórka i podsmażamy na oliwie. Dodajemy brokuły i fasolkę szparagową. Smażymy do momentu, aż warzywa będą al dente. Doprawiamy przyprawami według uznania.
Ryby kroimy w kostki wielkości 2 x1 cm. Jajka rozbijamy z 2 łyżkami mleka, dodajemy do niego sól, pieprz i pokruszoną papryczkę.
Kawałki ryb obtaczamy w jajku a następnie w mące. Smażymy na oleju z dodatkiem masła, aż przybiorą złoty kolor.
Na rozłożone na blasze ciasto francuskie, w centralnej jego części, układamy smażone warzywa. Na nie kładziemy chrupiące ryby. Ciasto składamy do środka. Nie domykając, tak by było widać co znajduje się w środku.
Tak przygotowaną zapiekankę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do około 200 stopni na ok. 15-20 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

mimi05 15 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Nowy pomysł na rybę, bardzo fajny przepis. Do wypróbowania :)1 Kto głosował? | Odpowiedz