Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Buraczki na krakersach"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 177
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4393
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11939
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6799
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 177
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4393
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11939
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6799
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Składniki
Buraki wyszoruj starannie, wrzuć do garnka z osolonym wrzątkiem. Ugotuj do miękkości (ok. 45 min). Odlej, ostudź, a potem obierz i zetrzyj na tarce. Dopraw solą, pieprzem oraz sokiem wyciśniętym z cytryny.
Krakersy posmaruj serkiem. Oprósz solą. Rozłóż buraczki, a na nich plasterki łososia. Skrop resztą soku z cytryny. Dekoruj krążkami cebuli, kaparami oraz listkami natki.
czas ok. 60 min; porcja – 120 kcal, cena 1,50Źródło: Świat kobiety