Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Buraczki na krakersach"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Buraki wyszoruj starannie, wrzuć do garnka z osolonym wrzątkiem. Ugotuj do miękkości (ok. 45 min). Odlej, ostudź, a potem obierz i zetrzyj na tarce. Dopraw solą, pieprzem oraz sokiem wyciśniętym z cytryny.
Krakersy posmaruj serkiem. Oprósz solą. Rozłóż buraczki, a na nich plasterki łososia. Skrop resztą soku z cytryny. Dekoruj krążkami cebuli, kaparami oraz listkami natki.
czas ok. 60 min; porcja – 120 kcal, cena 1,50Źródło: Świat kobiety