Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Buraczki na krakersach"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Buraki wyszoruj starannie, wrzuć do garnka z osolonym wrzątkiem. Ugotuj do miękkości (ok. 45 min). Odlej, ostudź, a potem obierz i zetrzyj na tarce. Dopraw solą, pieprzem oraz sokiem wyciśniętym z cytryny.
Krakersy posmaruj serkiem. Oprósz solą. Rozłóż buraczki, a na nich plasterki łososia. Skrop resztą soku z cytryny. Dekoruj krążkami cebuli, kaparami oraz listkami natki.
czas ok. 60 min; porcja – 120 kcal, cena 1,50Źródło: Świat kobiety