Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Buraczki na krakersach"
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18608
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6844
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18608
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6844
Składniki
Buraki wyszoruj starannie, wrzuć do garnka z osolonym wrzątkiem. Ugotuj do miękkości (ok. 45 min). Odlej, ostudź, a potem obierz i zetrzyj na tarce. Dopraw solą, pieprzem oraz sokiem wyciśniętym z cytryny.
Krakersy posmaruj serkiem. Oprósz solą. Rozłóż buraczki, a na nich plasterki łososia. Skrop resztą soku z cytryny. Dekoruj krążkami cebuli, kaparami oraz listkami natki.
czas ok. 60 min; porcja – 120 kcal, cena 1,50Źródło: Świat kobiety