Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Buraczki na krakersach"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 263
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 263
Składniki
Buraki wyszoruj starannie, wrzuć do garnka z osolonym wrzątkiem. Ugotuj do miękkości (ok. 45 min). Odlej, ostudź, a potem obierz i zetrzyj na tarce. Dopraw solą, pieprzem oraz sokiem wyciśniętym z cytryny.
Krakersy posmaruj serkiem. Oprósz solą. Rozłóż buraczki, a na nich plasterki łososia. Skrop resztą soku z cytryny. Dekoruj krążkami cebuli, kaparami oraz listkami natki.
czas ok. 60 min; porcja – 120 kcal, cena 1,50Źródło: Świat kobiety