Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealny pomysł na pyszny obiad, kolację a nawet imprezę. Uwielbiam aromat domowego burgera i niepowtarzalny smak!
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12615
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 160
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12615
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 160
Składniki
Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, wędzoną papryką, curry, ząbkiem czosnku). Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc aby smaki wchłonęły w mięso. Koncentrat pomidorowy, musztardę i maggi łączymy razem, doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę, cebulę, 2 ząbki czosnku smażymy na maśle z dodatkiem oleju kokosowego.
Kiedy warzywa zmiękną dodajemy ocet, wędzoną paprykę, kebab&shoarma, sól, pieprz, maggi). Smażymy do złotego koloru. Mięso smażymy na oleju do momentu aż się zarumieni. Bułkę do burgera smarujemy sosem pomidorowo-musztardowym, wykładamy warzywa, mięso oraz ser. Wszystko najlepiej polać ulubionym sosem, ja użyłam sosu czosnkowego.