Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 8
Dodano: 20.02.2018
Odsłon: 491
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, wędzoną papryką, curry, ząbkiem czosnku).
Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc aby smaki wchłonęły w mięso.
Koncentrat pomidorowy, musztardę i maggi łączymy razem, doprawiamy solą i pieprzem.
Paprykę, cebulę, 2 ząbki czosnku smażymy na maśle z dodatkiem oleju kokosowego.
Kiedy warzywa zmiękną dodajemy ocet, wędzoną paprykę, kebab&shoarma, sól, pieprz, maggi).
Smażymy do złotego koloru.
Mięso smażymy na oleju do momentu aż się zarumieni.
Bułkę do burgera smarujemy sosem pomidorowo-musztardowym, wykładamy warzywa, mięso oraz ser.
Wszystko najlepiej polać ulubionym sosem, ja użyłam sosu czosnkowego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)