Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Byczki z grzybami"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 196
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104537
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 343
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9055
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 196
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104537
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 343
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9055
Składniki
70 min • Porcja 146 kcal • Koszt porcji 2,90 zł • Przepis na 4-6 porcji.
Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Odcedzam je, dokładnie tłukę i studzę.
Grzyby gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzam, studzę i drobno siekam. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju i szklę cebulę. Dodaję grzyby i smażę 10 minut, często mieszając. Doprawiam solą i pieprzem, odstawiam do wystudzenia.
Ziemniaki przeciskam przez praskę. Dodaję jajko i sól. Mieszam z mąkami i zagniatam ciasto. Wałkuję je cienko i dzielę na niewielkie kwadraty. Na każdym kładę porcję grzybowego farszu, składam i sklejam – podobnie jak pierogi.
Gotowe pierogi wrzucam na wrzącą wodę. Gotuję 2-3 minuty od wypłynięcia. Podaję!Źródło: Kobieta i życie