Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Byczki z grzybami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8500
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1242
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10181
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4637
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 695
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8500
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1242
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10181
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4637
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 695
Składniki
70 min • Porcja 146 kcal • Koszt porcji 2,90 zł • Przepis na 4-6 porcji.
Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Odcedzam je, dokładnie tłukę i studzę.
Grzyby gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzam, studzę i drobno siekam. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju i szklę cebulę. Dodaję grzyby i smażę 10 minut, często mieszając. Doprawiam solą i pieprzem, odstawiam do wystudzenia.
Ziemniaki przeciskam przez praskę. Dodaję jajko i sól. Mieszam z mąkami i zagniatam ciasto. Wałkuję je cienko i dzielę na niewielkie kwadraty. Na każdym kładę porcję grzybowego farszu, składam i sklejam – podobnie jak pierogi.
Gotowe pierogi wrzucam na wrzącą wodę. Gotuję 2-3 minuty od wypłynięcia. Podaję!Źródło: Kobieta i życie