Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Byczki z grzybami"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1173
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 209
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1173
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 209
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Składniki
70 min • Porcja 146 kcal • Koszt porcji 2,90 zł • Przepis na 4-6 porcji.
Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Odcedzam je, dokładnie tłukę i studzę.
Grzyby gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzam, studzę i drobno siekam. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju i szklę cebulę. Dodaję grzyby i smażę 10 minut, często mieszając. Doprawiam solą i pieprzem, odstawiam do wystudzenia.
Ziemniaki przeciskam przez praskę. Dodaję jajko i sól. Mieszam z mąkami i zagniatam ciasto. Wałkuję je cienko i dzielę na niewielkie kwadraty. Na każdym kładę porcję grzybowego farszu, składam i sklejam – podobnie jak pierogi.
Gotowe pierogi wrzucam na wrzącą wodę. Gotuję 2-3 minuty od wypłynięcia. Podaję!Źródło: Kobieta i życie