Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Byczki z grzybami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1732
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1531
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1493
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1791
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1732
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1531
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1493
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1791
Składniki
70 min • Porcja 146 kcal • Koszt porcji 2,90 zł • Przepis na 4-6 porcji.
Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Odcedzam je, dokładnie tłukę i studzę.
Grzyby gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzam, studzę i drobno siekam. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju i szklę cebulę. Dodaję grzyby i smażę 10 minut, często mieszając. Doprawiam solą i pieprzem, odstawiam do wystudzenia.
Ziemniaki przeciskam przez praskę. Dodaję jajko i sól. Mieszam z mąkami i zagniatam ciasto. Wałkuję je cienko i dzielę na niewielkie kwadraty. Na każdym kładę porcję grzybowego farszu, składam i sklejam – podobnie jak pierogi.
Gotowe pierogi wrzucam na wrzącą wodę. Gotuję 2-3 minuty od wypłynięcia. Podaję!Źródło: Kobieta i życie