Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cannelloni z wołowiną"
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 3048
...z ogórkiem kiszonym. Polecam.
Odsłon: 298
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 3048
...z ogórkiem kiszonym. Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Cebule obierz, posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. W rondlu na?łyżce oleju zeszklij połowę cebuli i?czosnek. Mięso przesmaż na suchej patelni i?przełóż do?rondla z cebulą. Dodaj koncentrat. Przypraw solą i?pieprzem. Duś ok. 10 min, ostudź.
Dodaj połowę startego sera. Farszem nadziewaj surowe cannelloni. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Ułóż przygotowany makaron.
Na łyżce oleju przesmaż resztę cebuli. Dodaj posiekane pomidory z zalewą. Duś 10 min. Dopraw solą i pieprzem. Polej cannelloni, posyp resztą startego sera. Zapiekaj 45 min w temp. 200 st. Ozdób bazylią.
Czas ok. 90 min; porcja – 450 kcal, cena 3,60 zł.
Mielone mięso drobiowe szybko się psuje i nie powinno się go w ogóle przechowywać. Wołowinę i wieprzowinę można trzymać w lodówce do dwóch dni. Przydatność do spożycia wydłuża mrożenie. Mielone wołowe i wieprzowe mięso trzymaj w zamrażarce maksymalnie 3 miesiące.Źródło: Świat kobiety