Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cannelloni z wołowiną"
Cebule obierz, posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. W rondlu na?łyżce oleju zeszklij połowę cebuli i?czosnek. Mięso przesmaż na suchej patelni i?przełóż do?rondla z cebulą. Dodaj koncentrat. Przypraw solą i?pieprzem. Duś ok. 10 min, ostudź.
Dodaj połowę startego sera. Farszem nadziewaj surowe cannelloni. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Ułóż przygotowany makaron.
Na łyżce oleju przesmaż resztę cebuli. Dodaj posiekane pomidory z zalewą. Duś 10 min. Dopraw solą i pieprzem. Polej cannelloni, posyp resztą startego sera. Zapiekaj 45 min w temp. 200 st. Ozdób bazylią.
Czas ok. 90 min; porcja – 450 kcal, cena 3,60 zł.
Mielone mięso drobiowe szybko się psuje i nie powinno się go w ogóle przechowywać. Wołowinę i wieprzowinę można trzymać w lodówce do dwóch dni. Przydatność do spożycia wydłuża mrożenie. Mielone wołowe i wieprzowe mięso trzymaj w zamrażarce maksymalnie 3 miesiące.Źródło: Świat kobiety
Bardzo pyszne cannelloni :)
Odsłon: 689
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 24
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjn...
Odsłon: 72
Wrapy to sprawdzony pomysł na letni, szybki obiad. Są uwielbiane przez wszyst...
Odsłon: 121
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 190
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Bez wątpienia –...
Odsłon: 110
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 24
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjn...
Odsłon: 72
Wrapy to sprawdzony pomysł na letni, szybki obiad. Są uwielbiane przez wszyst...
Odsłon: 121
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 190
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Bez wątpienia –...
Odsłon: 110
Składniki
Cebule obierz, posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. W rondlu na?łyżce oleju zeszklij połowę cebuli i?czosnek. Mięso przesmaż na suchej patelni i?przełóż do?rondla z cebulą. Dodaj koncentrat. Przypraw solą i?pieprzem. Duś ok. 10 min, ostudź.
Dodaj połowę startego sera. Farszem nadziewaj surowe cannelloni. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Ułóż przygotowany makaron.
Na łyżce oleju przesmaż resztę cebuli. Dodaj posiekane pomidory z zalewą. Duś 10 min. Dopraw solą i pieprzem. Polej cannelloni, posyp resztą startego sera. Zapiekaj 45 min w temp. 200 st. Ozdób bazylią.
Czas ok. 90 min; porcja – 450 kcal, cena 3,60 zł.
Mielone mięso drobiowe szybko się psuje i nie powinno się go w ogóle przechowywać. Wołowinę i wieprzowinę można trzymać w lodówce do dwóch dni. Przydatność do spożycia wydłuża mrożenie. Mielone wołowe i wieprzowe mięso trzymaj w zamrażarce maksymalnie 3 miesiące.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 24
Siekane kotleciki drobiowe
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjn...
Odsłon: 72