Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cannelloni z wołowiną"
Nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. Te są mięciutkie i dosłownie roz...
Odsłon: 4382
Pierniczki nadziewane marmoladą z nutką róży są miękkie, aromatyczne i bardzo...
Odsłon: 214
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22607
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 801
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22607
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 801
Składniki
Cebule obierz, posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. W rondlu na?łyżce oleju zeszklij połowę cebuli i?czosnek. Mięso przesmaż na suchej patelni i?przełóż do?rondla z cebulą. Dodaj koncentrat. Przypraw solą i?pieprzem. Duś ok. 10 min, ostudź.
Dodaj połowę startego sera. Farszem nadziewaj surowe cannelloni. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Ułóż przygotowany makaron.
Na łyżce oleju przesmaż resztę cebuli. Dodaj posiekane pomidory z zalewą. Duś 10 min. Dopraw solą i pieprzem. Polej cannelloni, posyp resztą startego sera. Zapiekaj 45 min w temp. 200 st. Ozdób bazylią.
Czas ok. 90 min; porcja – 450 kcal, cena 3,60 zł.
Mielone mięso drobiowe szybko się psuje i nie powinno się go w ogóle przechowywać. Wołowinę i wieprzowinę można trzymać w lodówce do dwóch dni. Przydatność do spożycia wydłuża mrożenie. Mielone wołowe i wieprzowe mięso trzymaj w zamrażarce maksymalnie 3 miesiące.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z cukinii
Dania główne
Knedle z truskawkami
Dania główne
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Dania główne
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Kotlety z cukinii
Nie masz pomysłu na to, co zrobić z cukinią? Oto jeden z nich! Placki zachwyc...
Odsłon: 100476
Knedle z truskawkami
Powrót do smaku dzieciństwa! Rewelacyjne w smaku knedle z soczystymi truskawk...
Odsłon: 3466