Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cebulki z mielonym indykiem"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3672
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 664
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3672
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 664
Składniki
W garnku zagotuj wodę, lekko ją posól. Cebule obierz, odetnij wierzchy. Włóż do wrzątku i gotuj 5 minut. Wyjmij, przestudź. Łyżką wydrąż środki tak, aby przy brzegach pozostały 2–3 warstwy miąższu. Kajzerkę namocz, odciśnij. Natkę opłucz i osusz, oderwij listki. Trochę zostaw do dekoracji.
Połowę wydrążonego miąższu cebuli i natkę posiekaj. Marchewkę obierz, grubo zetrzyj. Czosnek obierz, posiekaj. Boczek pokrój w kostkę. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj posiekaną cebulę, bułkę, marchewkę, boczek, natkę i czosnek. Wbij jajko. Przypraw solą, pieprzem i imbirem. Wyrób.
Wydrążone cebule napełnij farszem. Ustaw w żaroodpornej formie. Każdą cebulę posyp serem i przykryj odciętym wierzchem. Obłóż pozostałym miąższem z cebuli. Podlej bulionem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 °C. Piecz godzinę. Udekoruj natką.Źródło: Naj