Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cebulki z mielonym indykiem"
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 343
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 566
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1051
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 343
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 566
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1051
Składniki
W garnku zagotuj wodę, lekko ją posól. Cebule obierz, odetnij wierzchy. Włóż do wrzątku i gotuj 5 minut. Wyjmij, przestudź. Łyżką wydrąż środki tak, aby przy brzegach pozostały 2–3 warstwy miąższu. Kajzerkę namocz, odciśnij. Natkę opłucz i osusz, oderwij listki. Trochę zostaw do dekoracji.
Połowę wydrążonego miąższu cebuli i natkę posiekaj. Marchewkę obierz, grubo zetrzyj. Czosnek obierz, posiekaj. Boczek pokrój w kostkę. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj posiekaną cebulę, bułkę, marchewkę, boczek, natkę i czosnek. Wbij jajko. Przypraw solą, pieprzem i imbirem. Wyrób.
Wydrążone cebule napełnij farszem. Ustaw w żaroodpornej formie. Każdą cebulę posyp serem i przykryj odciętym wierzchem. Obłóż pozostałym miąższem z cebuli. Podlej bulionem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 °C. Piecz godzinę. Udekoruj natką.Źródło: Naj