Do góry

Dania główne Przepis na:

Chilli con carne

Chilli con carne

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 175

Dodano:

Odsłon: 2276

Chilli con carne - potrawa ukochana przez Amerykanów, wymyślona przez Meksykańczyków, zmieniona lekko na potrzeby Polaków

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na dużej patelni szklimy cebulę pokrojoną w kostkę. Dorzucamy mięso i czosnek.

  2. Gdy mięso się obsmaży z każdej strony, przekładamy je do rondelka i na tą samą patelnię dolewamy oliwy i wrzucamy pokrojoną paprykę, chilli.

  3. Gdy papryka zmięknie (po jakichś 10 minutach), dodajemy ją do mięsa, dorzucamy pokrojone pomidory, fasolę, doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do chili oraz kakao. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Możemy podawać z ryżem, tortillą, posypane żółtym serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń