Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chilli con carne - potrawa ukochana przez Amerykanów, wymyślona przez Meksykańczyków, zmieniona lekko na potrzeby Polaków
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 991
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7078
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 991
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7078
Składniki
Na dużej patelni szklimy cebulę pokrojoną w kostkę. Dorzucamy mięso i czosnek.
Gdy mięso się obsmaży z każdej strony, przekładamy je do rondelka i na tą samą patelnię dolewamy oliwy i wrzucamy pokrojoną paprykę, chilli.
Gdy papryka zmięknie (po jakichś 10 minutach), dodajemy ją do mięsa, dorzucamy pokrojone pomidory, fasolę, doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do chili oraz kakao. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Możemy podawać z ryżem, tortillą, posypane żółtym serem.