Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chłodnik z Hiszpanii"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13784
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15369
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6279
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13784
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15369
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6279
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z solą oraz oliwą. W zalewie namocz pieczywo i ułóż na blasze do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 170°C przez 10 minut. Pomidorki koktajlowe pokrój w ósemki i skrop oliwą. Ułóż na grzankach. W tym czasie umyj i obierz warzywa.
Wypestkuj w razie potrzeby. Część z nich pokrój w kostkę i odstaw do lodówki. Resztę zmiksuj. Następnie przetrzyj przez sitko, wlej wodę i ocet. Połącz i odstaw do lodówki. Chłodnik wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Posyp resztą pokrojonych warzyw. Podawaj z grzankami.Źródło: Na żywo