Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chłodnik z Hiszpanii"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2299
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4391
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1322
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 302
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2299
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4391
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1322
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 302
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z solą oraz oliwą. W zalewie namocz pieczywo i ułóż na blasze do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 170°C przez 10 minut. Pomidorki koktajlowe pokrój w ósemki i skrop oliwą. Ułóż na grzankach. W tym czasie umyj i obierz warzywa.
Wypestkuj w razie potrzeby. Część z nich pokrój w kostkę i odstaw do lodówki. Resztę zmiksuj. Następnie przetrzyj przez sitko, wlej wodę i ocet. Połącz i odstaw do lodówki. Chłodnik wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Posyp resztą pokrojonych warzyw. Podawaj z grzankami.Źródło: Na żywo