Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chłodnik z Hiszpanii"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z solą oraz oliwą. W zalewie namocz pieczywo i ułóż na blasze do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 170°C przez 10 minut. Pomidorki koktajlowe pokrój w ósemki i skrop oliwą. Ułóż na grzankach. W tym czasie umyj i obierz warzywa.
Wypestkuj w razie potrzeby. Część z nich pokrój w kostkę i odstaw do lodówki. Resztę zmiksuj. Następnie przetrzyj przez sitko, wlej wodę i ocet. Połącz i odstaw do lodówki. Chłodnik wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Posyp resztą pokrojonych warzyw. Podawaj z grzankami.Źródło: Na żywo