Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrupiące piersi z kurczaka w miodowej panierce

Chrupiące piersi z kurczaka w miodowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11052

Dodano:

Odsłon: 33

Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące piersi z kurczaka w miodowej panierce"

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 4 łyżki śmietany
  • 2 łyżki miodu
  • jajko
  • sól
  • paczka płatków kukurydzianych miodowych z orzeszkami
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Chrupiące piersi z kurczaka w miodowej panierce

Przygotowanie

  1. Delikatnie rozbijam pierś, kroję ją na paski. Robię marynatę ze śmietany i miodu. Obtaczam w niej kurczaka i wstawiam do lodówki na 2 godziny.

  2. Płatki kukurydziane rozdrabniam (np. w torebce śniadaniowej, wałkiem do ciasta). Jajko roztrzepuję w osobnej miseczce.

  3. Przygotowuję blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Paski kurczaka obtaczam najpierw w jajku a następnie w płatkach kukurydzianych i układam na blasze.

  4. Kawałki kurczaka piekę 20 min w temperaturze 200°C. Słodkie nugetsy podaję z sosem tajskim chili oraz pieczonymi ziemniakami.

  5. 40 min • Porcja 400 kcal • Przepis na 5 porcji.

  6. Czesława Ulas z Pabianic

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń