Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne ciasto na bazie biszkoptu :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119283
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8936
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3219
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3105
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119283
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8936
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3219
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3105
Składniki
Pianę z 6 jaj ubić, w trakcie ubijania dodawać cukier.Dodać zółtka, wymieszać.Dodać mąkę tortową i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia-wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Wylać ciasto na prostokątną blachę i piec w temp. 180 stopni C ok 35-40 minut. Blachę wkładamy do zimnego piekarnika na 1 poziom od dołu.
Biszkopt po ostygnięciu przecinamy na 2 części i smarujemy pierwszą część ciasta dżemem z czarnej porzeczki, na to wykładamy połowę kremu karpatka, nakładamy na to drugą część ciasta; na to resztę kremu karpatka.
Masło topimy w garnku, dodajemy stopniowo : wiórki kokosowe i 2 łyżki cukru, mieszamy .
Kiedy masa przestygnie łyżką wykładamy na ciasto.
Smacznego