Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne ciasto na bazie biszkoptu :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44648
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182083
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44648
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182083
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
Pianę z 6 jaj ubić, w trakcie ubijania dodawać cukier.Dodać zółtka, wymieszać.Dodać mąkę tortową i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia-wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Wylać ciasto na prostokątną blachę i piec w temp. 180 stopni C ok 35-40 minut. Blachę wkładamy do zimnego piekarnika na 1 poziom od dołu.
Biszkopt po ostygnięciu przecinamy na 2 części i smarujemy pierwszą część ciasta dżemem z czarnej porzeczki, na to wykładamy połowę kremu karpatka, nakładamy na to drugą część ciasta; na to resztę kremu karpatka.
Masło topimy w garnku, dodajemy stopniowo : wiórki kokosowe i 2 łyżki cukru, mieszamy .
Kiedy masa przestygnie łyżką wykładamy na ciasto.
Smacznego