Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne ciasto na bazie biszkoptu :)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 33
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 525
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3990
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 33
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 525
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3990
Składniki
Pianę z 6 jaj ubić, w trakcie ubijania dodawać cukier.Dodać zółtka, wymieszać.Dodać mąkę tortową i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia-wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Wylać ciasto na prostokątną blachę i piec w temp. 180 stopni C ok 35-40 minut. Blachę wkładamy do zimnego piekarnika na 1 poziom od dołu.
Biszkopt po ostygnięciu przecinamy na 2 części i smarujemy pierwszą część ciasta dżemem z czarnej porzeczki, na to wykładamy połowę kremu karpatka, nakładamy na to drugą część ciasta; na to resztę kremu karpatka.
Masło topimy w garnku, dodajemy stopniowo : wiórki kokosowe i 2 łyżki cukru, mieszamy .
Kiedy masa przestygnie łyżką wykładamy na ciasto.
Smacznego