Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cielęce roladki z papryką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13049
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14370
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5943
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13049
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14370
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5943
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Marchewkę umyj, osusz, pokrój w kostkę. Mięso umyj, osusz i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Listki bazylii umyj i osusz. Na każdym kawałku mięsa połóż 2 plasterki boczku, kawałek marynowanej papryki i listki bazylii. Zwiń mięso formując roladki, zepnij wykałaczkami. Każdą obtocz w mące.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, włóż roladki, obsmaż na rumiano z każdej strony. Przełóż je do żaroodpornego naczynia. Na tej samej patelni zeszklij cebulę. Wlej wino, podgrzewaj, aż połowa płynu wyparuje. Dodaj marchewkę oraz bulion, gotuj, aż płyn zmniejszy objętość o połowę. Wtedy dodaj zimne masło oraz sok z cytryny i jeszcze chwilę podgrzewaj.
Dopraw solą oraz pieprzem. Sos przelej do naczynia z mięsem. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180°C.
50 minut. Porcja: 250 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie