Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cielęce roladki z papryką"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 209
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 713
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 894
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 209
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 713
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 894
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Marchewkę umyj, osusz, pokrój w kostkę. Mięso umyj, osusz i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Listki bazylii umyj i osusz. Na każdym kawałku mięsa połóż 2 plasterki boczku, kawałek marynowanej papryki i listki bazylii. Zwiń mięso formując roladki, zepnij wykałaczkami. Każdą obtocz w mące.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, włóż roladki, obsmaż na rumiano z każdej strony. Przełóż je do żaroodpornego naczynia. Na tej samej patelni zeszklij cebulę. Wlej wino, podgrzewaj, aż połowa płynu wyparuje. Dodaj marchewkę oraz bulion, gotuj, aż płyn zmniejszy objętość o połowę. Wtedy dodaj zimne masło oraz sok z cytryny i jeszcze chwilę podgrzewaj.
Dopraw solą oraz pieprzem. Sos przelej do naczynia z mięsem. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180°C.
50 minut. Porcja: 250 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie