Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cielęce roladki z papryką"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 599
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11166
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3940
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1362
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 599
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11166
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3940
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1362
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Marchewkę umyj, osusz, pokrój w kostkę. Mięso umyj, osusz i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Listki bazylii umyj i osusz. Na każdym kawałku mięsa połóż 2 plasterki boczku, kawałek marynowanej papryki i listki bazylii. Zwiń mięso formując roladki, zepnij wykałaczkami. Każdą obtocz w mące.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, włóż roladki, obsmaż na rumiano z każdej strony. Przełóż je do żaroodpornego naczynia. Na tej samej patelni zeszklij cebulę. Wlej wino, podgrzewaj, aż połowa płynu wyparuje. Dodaj marchewkę oraz bulion, gotuj, aż płyn zmniejszy objętość o połowę. Wtedy dodaj zimne masło oraz sok z cytryny i jeszcze chwilę podgrzewaj.
Dopraw solą oraz pieprzem. Sos przelej do naczynia z mięsem. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180°C.
50 minut. Porcja: 250 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie