Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cielęcina z warzywami"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 48
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2321
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 48
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2321
Składniki
Mięso opłucz, rozetnij tak, by dało się rozłożyć na płaty, jak książka. Lekko rozbij. Oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Przykryj folią, odstaw na 15 minut.
Oczyść starannie szparagi oraz marchewki. Warzywa pokrój w podłużne kawałki. Wrzuć na osolony wrzątek, zblanszuj, odlej na sicie. Rozłóż na mięsie, uformuj roladę. Zepnij ją wykałaczkami lub obwiąż.
W brytfannie rozgrzej olej. Roladę cielęcą oprósz mąką i ziołami prowansalskimi, obsmaż z każdej strony. Podlej winem i 1/2 szklanki wody.
Piecz 80-90 minut w 180 st. Co pewien czas podlewaj powstającym sosem. Na koniec obłóż wiórkami masła.
czas ok. 120 min; porcja – 200 kcal, cena 4 złŹródło: Świat kobiety