Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cielęcina z warzywami"
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 227
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 121
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 247
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2210
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 109
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 227
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 121
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 247
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2210
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 109
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 96
Składniki
Mięso opłucz, rozetnij tak, by dało się rozłożyć na płaty, jak książka. Lekko rozbij. Oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Przykryj folią, odstaw na 15 minut.
Oczyść starannie szparagi oraz marchewki. Warzywa pokrój w podłużne kawałki. Wrzuć na osolony wrzątek, zblanszuj, odlej na sicie. Rozłóż na mięsie, uformuj roladę. Zepnij ją wykałaczkami lub obwiąż.
W brytfannie rozgrzej olej. Roladę cielęcą oprósz mąką i ziołami prowansalskimi, obsmaż z każdej strony. Podlej winem i 1/2 szklanki wody.
Piecz 80-90 minut w 180 st. Co pewien czas podlewaj powstającym sosem. Na koniec obłóż wiórkami masła.
czas ok. 120 min; porcja – 200 kcal, cena 4 złŹródło: Świat kobiety