Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cielęcina z warzywami"
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1071
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 492
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1189
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 240
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1071
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 492
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1189
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 240
Składniki
Mięso opłucz, rozetnij tak, by dało się rozłożyć na płaty, jak książka. Lekko rozbij. Oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Przykryj folią, odstaw na 15 minut.
Oczyść starannie szparagi oraz marchewki. Warzywa pokrój w podłużne kawałki. Wrzuć na osolony wrzątek, zblanszuj, odlej na sicie. Rozłóż na mięsie, uformuj roladę. Zepnij ją wykałaczkami lub obwiąż.
W brytfannie rozgrzej olej. Roladę cielęcą oprósz mąką i ziołami prowansalskimi, obsmaż z każdej strony. Podlej winem i 1/2 szklanki wody.
Piecz 80-90 minut w 180 st. Co pewien czas podlewaj powstającym sosem. Na koniec obłóż wiórkami masła.
czas ok. 120 min; porcja – 200 kcal, cena 4 złŹródło: Świat kobiety