Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia nadziewana ryżem i pieczarkami. Na ciepło jak i na zimno rewelacyjnie smakują. Polecam.
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 58
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 154
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33379
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 58
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 154
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33379
Składniki
Cukinie myjemy, przekrawamy wzdłuż na połowę i łyżeczką wyciągamy miąższ uważając żeby nie uszkodzić cukinii. Na natłuszczoną i rozgrzaną patelnię wrzucamy drobno pokrojoną cebulę, czosnek przepuszczony przez praskę, pieczarki pokrojone w kostkę, pomidory drobno pokrojone, przecier pomidorowy, bakłażana obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę, oregano, tymianek, bazylię, pieprz, sól, cukier. Dobrze mieszamy i dusimy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, aż warzywa będą miękkie. Warzywa przekładamy do miski i dodajemy do nich ugotowany ryż. Dobrze mieszamy. Cukinie wypełniamy farszem i układamy w wysmarowanej tłuszczem foremce. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra - dół w 180*C / 30-40 minut. 10 min. przed końcem pieczenia cukinie posypujemy tartym serem.