Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia nadziewana ryżem i pieczarkami. Na ciepło jak i na zimno rewelacyjnie smakują. Polecam.
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 111
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3769
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 421
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 293
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2897
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 111
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3769
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 421
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 293
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2897
Składniki
Cukinie myjemy, przekrawamy wzdłuż na połowę i łyżeczką wyciągamy miąższ uważając żeby nie uszkodzić cukinii. Na natłuszczoną i rozgrzaną patelnię wrzucamy drobno pokrojoną cebulę, czosnek przepuszczony przez praskę, pieczarki pokrojone w kostkę, pomidory drobno pokrojone, przecier pomidorowy, bakłażana obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę, oregano, tymianek, bazylię, pieprz, sól, cukier. Dobrze mieszamy i dusimy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, aż warzywa będą miękkie. Warzywa przekładamy do miski i dodajemy do nich ugotowany ryż. Dobrze mieszamy. Cukinie wypełniamy farszem i układamy w wysmarowanej tłuszczem foremce. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra - dół w 180*C / 30-40 minut. 10 min. przed końcem pieczenia cukinie posypujemy tartym serem.