Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cynaderki w śmietanowym sosie"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5866
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1330
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12624
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5284
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5866
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1330
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12624
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5284
Składniki
Czas przygotowania 90 minut. Cena porcji ok. 2,90 zł.
Nerki przekrawamy na pół, dokładnie myjemy i moczymy w wodzie przez godzinę. Wymieniamy wodę i moczymy jeszcze dwie godziny. Po tym czasie nerki gotujemy w osolonej wodzie 5–10 minut. Odcedzamy i pozostawiamy do przestygnięcia. Następnie kroimy w paseczki.
Obraną cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, mieszamy. Dodajemy nerki, oprószamy mąką, wlewamy śmietanę, doprawiamy pieprzem, solą i dusimy na wolnym ogniu 20–25 minut, ciągle mieszając. Pod koniec wrzucamy posiekany drobno koperek.
Z bułek lub chlebków odkrawamy górę i wyjmujemy miąższ. Ścianki w środku smarujemy roztrzepanym białkiem z jaja i krótko zapiekamy, żeby białko się ścięło. Dzięki temu, gdy do pieczywa wlejemy cynaderki, nie będzie przesiąkać.
Wartość odżywcza porcji 750 kcal Białko 48 g/Tłuszcz 35 g/Węglowodany 53 g.Źródło: Rewia