Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cynamonowa krucha tarta z rabarbarem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9637
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1149
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11503
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 520
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9637
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1149
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11503
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 520
Składniki
Do mąki dodaję jajko, masło, siekam nożem, dodaję cukier puder i śmietanę. Zagniatam gładkie ciasto. Owijam je folią i schładzam przez godzinę w lodówce.
Wylepiam ciastem formę na tartę. Nakłuwam je, obciążam ziarnami fasoli. Piekę ok. 15 min w temp. 180°C.
Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne, rabarbar oczyszczam. Oba kroję w kostkę, mieszam z cukrem, mąkami oraz cynamonem. Odstawiam na 15 min, by owoce puściły sok, po czym wykładam na podpieczony spód.
Robię kruszonkę: masło topię i miksuję z płatkami, cukrem i cynamonem. Posypuję kruszonką wierzch ciasta. Piekę 40-45 min w temp. 180°C.
Tarta jest naprawdę pyszna – chrupiąca, nie za słodka i nie za sucha. Magdalena Tabaczyk z BarwinaŹródło: Kobieta i życie