Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cynamonowa krucha tarta z rabarbarem"
Kakaowe kruche ciasto, z owocami sezonowymi u mnie wersji ze śliwkami oraz pr...
Odsłon: 14914
Aby ciasto było naprawdę kruche i delikatne, część mąki zastępuję wiórkami ko...
Odsłon: 10750
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 593
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 699
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 377
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 593
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 699
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 377
Składniki
Do mąki dodaję jajko, masło, siekam nożem, dodaję cukier puder i śmietanę. Zagniatam gładkie ciasto. Owijam je folią i schładzam przez godzinę w lodówce.
Wylepiam ciastem formę na tartę. Nakłuwam je, obciążam ziarnami fasoli. Piekę ok. 15 min w temp. 180°C.
Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne, rabarbar oczyszczam. Oba kroję w kostkę, mieszam z cukrem, mąkami oraz cynamonem. Odstawiam na 15 min, by owoce puściły sok, po czym wykładam na podpieczony spód.
Robię kruszonkę: masło topię i miksuję z płatkami, cukrem i cynamonem. Posypuję kruszonką wierzch ciasta. Piekę 40-45 min w temp. 180°C.
Tarta jest naprawdę pyszna – chrupiąca, nie za słodka i nie za sucha. Magdalena Tabaczyk z BarwinaŹródło: Kobieta i życie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Racuchy z jabłkami
Dania główne
Krokiety z pieczarkami
Dania główne
Schab pod pierzynką najlepszy jaki jadłam
Dania główne
Pierś z grilla
Racuchy z jabłkami
Racuchy lubią chyba wszyscy dorośli jak i dzieci. Robi się je szybko i są bar...
Odsłon: 81
Krokiety z pieczarkami
Krokiety są bardzo syte. Z podanych ilości wyszło mi 10 sztuk, co spokojnie n...
Odsłon: 68